♥allang2 dah visit tue, sila lah click cni plak hokayyy..♥

Tuesday, August 23, 2011

♥SEMALAM SANGAT HARI LIPAS♥

Assalamualaikum..
lagi-lagi entry mengenai semalam..
tapi tak buat la entry ni semalam.
karang jadi 3 entry pulak dalam sehari kan..

semalam kat tempat kerja,
dok kira stock kat dalam pantri,
tentiba...
MUMMY..!!!!!! LIPAS..!!
menci betol, lipas tu lalu seblah tangan saya kowt.
haish..kureng hasam jek kan..
dah tau orang takot, saje je datang dekat-dekat..
grrr... (--")
tapi macam mana pulak yea dia boleh masuk
dalam kotak tuh..eiy..!!

then my fren, ANA pon berusaha keras
meNYAHkan lipas tersebut..
know what, dia boleh terbang..
arghh..lagi membuak2 tak suka.
~berair jugak mata ni, pastu lap senyap2~
~konon malu~

next : malam tadi,
tengah syok2 update entry baru, tentiba
zaaaaassss!
my MOM berlari menspray
itu lipas..
saya yang terpinga2 baru terperasan ada lipas..
hahaha..JERIT kuat2..!
yeahh..
~padan muka kena marah~
lipas tu degil, lambat nak mati..
siap terbang segala..
sangat melampau kan..
ahaaa..nangis lagi..
manja! :P

saya dah FOBIA.
time sahur tadi terJERIT
ingat kan lipas, rupanya kain sendiri yang dok kene kaki..
ahh..
~kena marah lagi2~
p/s: dalam banyak2 lipas,
cuma tiga ekor nih je yang saya suka siket.
~cite ogy and the cockroaches SANGAT BEST..!~

k bye.

♥BERBUKA PUASA DI LUAR BERSAMA BFF♥

Assalamualaikum semua..
hellooww..hellow..!
okayy malam nih lambat cket
update entry baru..
skati I lewww.. :P
~bz cket cuz ramai pulak nak chat
time2 semangat berkobar nak update entry~
so layan la ^^,

tadi pergi mamam kat lua..
muahahaha..
selama 23 hari puasa,
hari ni baru first time 
bukak puasa kat lua..
~ye, memang sangat kesian kan saya nih~
mamam dengan BFF sangat
seronok, dua ronok, tiga ronok
~pendek kata berONOK-ONOK~
yeahh!

tadi boleh tahan la,
mampu meghabiskan nasi yang banyak.
semua gara-gara ex classmate my BFF tuh.
dia letak nasi manyak ooo..
burrrppp! alhamdulillah kenyang..
FYI: ni jugak first time saya minum air
2 gelas kecik je..
waahh..hebat tak..
~HEBAT kowt~
biasa setengah jug memang CONFIRM
habis!

*actually keluar tadi teman my BFF
berbuka puasa dengan ex classmate dia..

k, bye.

Monday, August 22, 2011

♥SAYA YANG MAKIN MENGURUS-MENGERING-MENGECIL♥

Assalamualaikum
hai kengkawan!
uwaaa..
seryess tensen bila tengok berat badan!
macam nak baling je penimbang tuh
kat dinding, bia hancur, jadi keping2
pastu nak pijak2, jump2 kat atas dia
muahahaha...!!
~menunjukkan kegeraman yang terlampau~
grr..macam lah penimbang tu saya punye,
padahal penimbang boss!
ala, paling2 pon bagi cuti free utk
selama-lamanya
tak pon kene campak kat lua umah
(kalau penimbang tu yang my mOm pnya la)
~fine, tak jadi buat perkara tersebut~

berat saya nih kengkadang
turun 1 kg, kengkadang turun 2 kg
jangan esok turun 3 kg pulak dah la..(--")
actually normal lah kalau setakat turun
sekilo dua tuh bulan2 puasa cenggini.
tapi di sebab kan
saya yang dah memang turun berat badan
since b4 ramadhan lagi..
tu yang makin parah sikalang..
seryessssssssss
TAKDE SELERA..(--")
grr..

asalkan waktu angin kuat nanti saya tak jatuh,
so, consider okay lah tu!
ataupon kalau ada baby tolak, saya
masih terpacak, dan tak tergolek..
okaay wat!

ahhh..apa yang saya merepek nih..
dah2..bye!

Saturday, August 20, 2011

♥MACAM RINDU LAH♥

Assalamualaikum :)
okaayy..saya...
saya...

saya...

saya...
saya...

saya..
macam RINDU dia
yea....
rindu sangat..!
opsss..!
bye.

Thursday, August 18, 2011

♥MOOD BERTUKAR CERIA♥

Assalamualaikum!
alhamdulillah
yeah!
hihi..mood dah bertukar tentiba bila boss
gtaw dapat cuti raya 2hari..
HAHA.
seriously happy
 of course, MY MOM lah
org yg 2nd happy plus HIM..

hehe :)
sempat la jugak beraya bersama family tercayang!
miss my anak2 sedara soooo MUCH
miss them,
miss them,
miss them!
TAK SABARRRR
nak jumpa,
>HUGS, KISS<
yipppeeee!
>,<
k bye.
nak sambung happy sorang2!
p/s: jangan lupa baca al-quran oke :)

Wednesday, August 17, 2011

♥KECEWA...!!!!!♥

Assalamualaikum..!

kecewa
kecewa
kecewa
kecewa
-
KECEWA
-
kecewa
kecewa
kecewa
kecewa
-
KECEWA
-
kecewa
kecewa
kecewa
kecewa
-
KECEWA
-
kecewa
kecewa
kecewa
kecewa

sila jangan terkejut,
ini memang belog saya..
dan sila percaya saya 
sangat kuciwaaa..
tak dapek cuti raya..
apo nak jadi nih..
uwaaaa..
SEDIH bangat!!!!
~betol2 keciwaaa~
bye! (--,)

Tuesday, August 16, 2011

♥HARAP-HARAP DAPAT LA CUTI RAYA♥

Assalamualaikum!
apa khabar semuaaa..?
hari ni cm lewat cket mOOd
nak menghupdate blog tu datang..
huks..

okaayy,
point nye, saya nak beraya..!!
~meluah perasaan tentiba~
 harap boss kasi cuti la kan..
xdapat banyak pon tak pe, sminggu cukup lah
~berangan!~
hehehe
sehari pon belom tentu dapat cuti
cik aisyah cayang uit
~fine (--,)~

pape pon raya tetap raya kan,
choop, before tuh
jum sensama kita 
kejar 10 malam terahir nih oke :)
moga dipertemukan dengan malam lailatulQadar
INSYAALLAH..
~aminn~

btw, selamat menyambut nuzul AL-QURAN,
basahkan lidah mu dengan bacaan kalamullah oke
ok, dah lewat,
ketibaan kemengantukan sudaa (--")
niat puasa ye you all :)
much love..daa 

Monday, August 15, 2011

♥RAMADHAN KALI NI TERASA SANGAT SYAHDU ♥

Assalamualaikum..
:) apa khabar semua..?
hari ni saya cm penat siket loh.
but its oke then.
^^, normal lah tu kan..
chill..!

hurm..
ALHAMDULILLAH
dah genap 15 hari kita berpuasa kan
seryess sekejap je rasa..
harap2 sempat la sempurnakan
azam-azam untuk ramadhan kali ni..
INSYAALLAH :)
sama2 doakan k dears.
pape pon, lets make this ramadhan
as our turning point to be a better muslim ^^,

**pict sumber from google
~kalau free click la link ni k,
banyak yang menarik kat ctu~

grr..
tomorrow is another tiring day 
hop evrything will b fine.

p/s: dear ALLAH:
please accept our amal ibadah..aminn..

Sunday, August 14, 2011

♥AKU SEDANG DIUJI♥

Assalamualaikum..!


*sesungguh nya aku sedang diUJI
*sesungguh nya ALLAH hanya
akan memberi ujian yang mampu bagi hambaNya
*sesungguhnya bersyukurlah, kerana allah masih
ingat pada ku
*sesungguhnya aku harus redha
*sesungguh nya, aku akan bertambah kuat
dengan ujian ini
*sesungguhnya, aku akan lebih
mengingatiNya

~sekian~
(--,)
entry kali ni seryess cket
plus sama 2 muhasabah diri >,<

>BE STRONG AISYAH<
♥Allah is there for You..♥
♥thank yOu allah♥

Saturday, August 13, 2011

♥ASTAGHFIRULLAH+SUBHANALLAH♥

Assalamualaikum..
bismillahirrahmanirrahim :)

straight to the point lah,
macam pelik siket tadi,
 ternampak sorang hamba allah tu,
perempuan...
waktu balik dari MASJID,
dia pakai seluar pendek..!!
plus pakai telekong..adui..
astaghfirullahala'zim..

hellow cik kak, yang hang dok p
tu rumah allah okayy..
plis la..jangan tunjuk sangat kita tu J....
(--")
~fine, xnak cakap banyak dah~
sama-sama la kita fikirkan k,
bukan niat nak mengutuk atau mengaibkan..
sebab saya sendiri pon bukan sempurna sangat,
tapi sebagai teladan..

next, tengah2 dok jalan nak balik umah jugak,
nampak bulan yang sangat cantik..
SUBHANALLAH..
**ni sumber incik google je,
tak sama macam bulan yang saya 
tengok tadi**

maha suci allah yang sangat hebat,
CANTIK sangat2..!!!
dah memang saya ni suke tengok bulan dah,
plus malam ni pulak bulan tu superb punya cantik..
arghh! macam nak g peluk..
~over!~
grr..cane nak explain cantik dia ey..?
camni la, korang penah tengok tak pelangi 
waktu malam..? 
mesti tak kan..(--")
haish..susah la nak gtaw..
dia macam pelangi di sekeliling bulan tu.
seryesss CUN, CANTIK, COMEL, SWEET
and LAWA..
xpenah lagi seumur hidup saya tengok
bulan macam malam ni..
13 ramadhan :)

ok, sila bayangkan sendiri oke..!
dah2, jangan lupa niat puasa yeps!
daaa.. wslm..

♥ALHAMDULILLAH, MOGA BERTAMBAH REZEKI MU♥

 Assalamualaikum..
^^,
ALHAMDULILLAH
syukur sangat-sangat dengan
rezeki dari ALLAH..
yela, kadang-kadang, kita ni lalai
sampai lupa untuk bersyukur..
~nauzubillah~

semalam my mOm cakap,
anak sdara saya yang pempuan
(kakak) da ikut jejak langkah (abang)
grr..abang tu anak sdara saya yang lelaki :)
**dapat no1..**
^^,
sangat bangga dengan dorang..
semoga rezeki allah tak kan terputus
buat kita semua..aminn
belajar betul2 okeyy kamu2..
cik su saaaaaayang semua ^^,

much love :)
**mohd amir faris+nur irdina humaira'

p/s: ok, selamat berbuka semua :)
moga puasa kita diterima allah..
INSYAALLAH

Friday, August 12, 2011

♥BARAKALLAHU A'LAIKUM : KAMI BERBUKA PUASA BERAMAI-RAMAI. SANGAT BAHAGIA♥

aSSALAmualaikum..!
kaifa halukum..?
*eceh* tentiba nak kecek arab pulak-pulak.
haha..suke hati ah.. :P

okaayy, macam yang saya
 promised  yesterday
kali ni entry pasal kami berbuka puasa
renramai, bersama nenek terchentaaaa..
HAPPY..!! :)
muahahaa..
grr..actually tajuk entry ni 
sedikit panjang,
korang tak suke?
~fine (--,)~

memang SYOK sangat kowt
renramai2 berbuka bersama2..
riuh rendah di buat nye..
sampai dah xtaw nak layan mane satu,
nak cakap pon bersilang-silang..haha..
and...
saya dah BUAT HAL..
..?
ape lagi, menumpah kan air SOYA la..
~fine, saya yang konon berhati2~
grrr..tanpa rasa bersalah suro orang
lain amik kan tisu and lap..pastu
terus sambung makan..
hahaa
kesian kan soya tu..mitak maaf..saya tersengaja

menu..?
toksah cite la..
BANYAK SANGAT2..
bole patah jari kalau nak list kan
satu2 menu nye.
~over!~

haha..ni la mereka2..

sangat best mereka berbuka,
sedangkan saya menjadi
jurujual  jurugambar di saat2 itu..

my mOm, and aunts plus kezen.

here my granny :)
DIA la orang yang paling happy waktu ni..
plus my MOM, berselera baik punya
 mereka waktu ni..seryes..
kalau mkn kat umah, nak habiskan
nasi yang secoet pon susah,
kat sini siap tambah lagi..
haaa..c..

tips nak bagi nampak gemuk:
pakai la baju yang bunga nye besar2 oke..!
c me, c me..!
p/s: tapi mereka still cakap saya kurus.
~fine (--")~

***sebenar nye, ada lagi satu family
xdapat datang(mak long)***
kalau nak kire betul2 berkumpul semua cucu99 
and cicit99 nenek ktorang jawab nye 
memang tak muat la umah..
even dewan umah saya pon
xmuat gamak nye..
RAMAI sangat2222222!!
pape pon much love lah..

p/s: moga setiap amalan baik kita mendapat keredhaan
allah s.wt. and bahagia bersama sokmo2.. 
ukhuwwah fillah..aminn :)

Thursday, August 11, 2011

♥HARI NI NAK BERBUKA PUASA BERSAMA NENEK TERCINTA plus A BIG-BIG FAMILY♥

Assalamualaikum..
yeahhh..!
haha..semangat kemain lagi hari ni..

tadi boss kasi balik awal :)
so ape lagi PECUT la.. ^^,
dah kebetulan hari memang ada
plan besar punya
ye, plan besar dengan
orang2 besar..muahaaaahaa.
~bukan bermakna saiz yang besar oke~

nak jumpa my granny yang cumels

rindu plak tentiba..
hihi..much LOVE :)

mesti meriah sakan lah 
berbuka petang nanti..waahhh..!!
KETERUJAAN melampau..
^^, wekk..
suke hati lah (--,)

ok, bye.

Wednesday, August 10, 2011

♥MACAM DAH KENAL LAMA♥

Assalamualaikum..!
hai semuaaa... :)
hari ni sangat excited mengupdate
blog cyg ucuk anja2 nih..
~sila jangan geli~
yela,
orang yang bekerja la katakan..
haha.. :P
tapi penat jugak la walaupun
kerja tak la banyak mana pon
(--")
~kesian kan saya~

okayy..semalam
DOCTOR merangkap BOSS
saya aja pasal ubat..
side effect segala lah
haha..maklumlah, dah berbulan2 suda
 meninggalkan
ubat2 semua nih, BERKARAT sikit.
~siket je~
nasib baik la boss sangat baik and sporting
~buat masa nih la~
:D ALHAMDULILLAH :D
happy la jugak kerja kat cni
~buat masa ni jugak la~
yela, akan datang kita tak tau kan macam mana.
hopefully semua lancar sampai ke sudah le ye.. :)
aminn..

bak kata a friend of mine:
boss nak kita sama2 bangunkan tempat ni..
bermula dari awal..

haha..mana tak nye, segala langsir,
perabut and macam2 lah kitaorang buat sama2
macam TAK SABARRR sangat2 nak 
tengok HASIL TITIK PELUH
usaha kami ni..yeahhh!
tadi pulak, baru je sampai barang2
keperluan perubatan.. :)
tadi just blaja cara nak guna machine je..
hihihi..sporting lah brader tu..
grr.. i mean salesman. :)
and dok lipat2 gauze..
seronok...! beronok-onok gtu..
hehe..

actually bila tengok segala barang and
perabut tuh, terasa macam kitorang ni
sangat la multitask..
haha.. :P

and..bila buat kerja bersama2
cenggini, memang rasa macam dah 
LAMA SANGAT kenal ngan dorang..
padahal tak sampai pun seminggu.. :)
dorang baik..! :)

p/s: ya allah moga semua yang ami lakukan
mendapat keberkatan dari MU..
moga semua nya berjalan lancar..aminn.. ^^,

bye~!
muach..

Tuesday, August 9, 2011

♥SAYA YANG SANGAT BERUSAHA KERAS♥

Assalamualaikum..!!
:) TAK JAWAB DOSA :)
okayy..
entry ni susulan daripada entry

hari ni,
saya dah berjaya memaksa
appetite untuk memuncul kan dirinya
haha..macam nak terkoyak tekak nih,
paksa makan banyak2..yeahh..
berjaya!! :)
grr..tapi nasib je 
tak terkeluaq semua nasik2 tuh..
korang paham2 jela,
haa..? tak faham..?
fine, korang try la paksa makan
banyak2..cenggitu la rasanya..
(--")


p/s: my mOm cakap: ni mesti sebab teringatkan buah hati..
haha..buah hati..? hati saya ada buah ye..?

bye.

Monday, August 8, 2011

♥SAYA SANGAT TAK BERSELERA♥

Assalamualaikum..
fine, ini entry kedua saya hari ni.
suke hati lah, blog saya..
btw, tengs my blogybie..!
~walaupun agak malang dapat tuan macam nih~

grrr..lately appetite saya macam dah
menghilang terus-terusan...
MERAJUK ke...?
~grrr..perlu ke..~
kasihani saya wahai
appetite saya..
kembalilah..!!!
~bajet bole timbang cenggini~

jangan berbuat sedemikian rupa terhadap saya
saya sangat2 lemah sekarang..
sila faham bahawa saya
mesti mempunyai tenaga yang cukup 
untuk bekerja
..titik...
bye.

♥SAYA AKAN BERCONVO TAK LAMA LAGI♥

Assalamualaikum..!!!!

okaayy..saya sangat EXCITED...!!!
hahahaha.
~fine~

tadi lepas je balik kerja, 
ushar2 la FB..
then ada post from a friend of mine.
pasal CONVO ni la..
terus tengok jadual convocation..!
hooyeaa..TAK SABARRR.. ^^,

so, the date will be on:
OCTOBER 22nd 2011
yeaahhh..! :)

serious terasa keterujaan melampau..
hihihi..
maklum lah saya nih mane la penah
merasa saat2 bahagia itu..
~ayat da macam nak kawin plak~

pape pon
pasti menyediakan fulus yang secukup nya
plus menginvite secara paksaan
mereka2 yang penting dalam
hidup..
~nasib la mereka2~

bye!

Friday, August 5, 2011

♥MY MOM SAID SURPRISE♥

Assalamualaikum.. :D
di mulakan dengan
BISmILLAH ^^,
hai semua..? sihat ke..?
macam ramai je yang tak sehat,
sebab puasa..? nOpE..!
jangan buat alasan sebegitu rupa..
~tak suka orang macam tuh~
(--")
fine, followers saya semua baik2 kan..
yeahh..! *hugs*

okaayy2 ~banyak membebel~
actually entry ni sambungan

<<nak sambung terus lah>>
lepas je settle semua kat KBmall tuh,
saya pulang dengan cepat nye...zassss..!
~tu pOn setelah berjam2 dapat phone call from my mOm~
sila jangan mengata saya tidak menghargai
surprise tersebut..
then singgah beli santan jup,
nak buat kari ayam sluurrrpp!
~tahan lah air liur kamu daripada meleleh~

sampai je depan umah..
wooooooooOOwww..!!
saya nampak kete ezora putih..
whaattt..??
aLOng was at home..?
ini betul2 surprise nih..
HAHAHAHA..
~sambil gelak guling2 kat laman umah~

tengah dok bukak kasut lagi SENYUM MELEBAR
kemain lagi nah.. :D
uit..mestila happy..dah 1 dekad tak jumpa kan
~sila percaya~
masuk je ghumah terus 
*HUGS*KISS*SHAKE HAND*
dengan dorang..serious
RINDU KETAT-KETAT

abang and angah

dia memang selalu mengonline
untuk bermain game spongebOb
sehingga kan saya turut terpengaruh bersama
sangat syok sebenarnya..
haha..tapi asek2 abang je yang MENANG
~xpe..cik su akan mengasah skill bermain game spongebOb
dengan bersunguh2~
HAHAHA

owlololo..malu pulak c tecik nih

besttt..!

sofea khadeejah..
cumels kan..sangat jeles dengan itu dia punya dagu maaa..
huhu..nak dagu camtu..nak jugak2..
~fine..sila bersyukur~

okaayy..
nak g iron baju untuk kerja esOk..
yeahh..!!
~nak makan apa buka puasa nanti guys..?~
bye.

Thursday, August 4, 2011

♥SENARAI 50 UNIVERSITI DAN KOLEJ TERBAIK DI MALAYSIA 2011♥

Assalamualaikum..
Anda seorang student IPTA/S..?
jOm tengok nombor berapa
ranking U korang :)

1. Universiti Sains Malaysia
2. Universiti Teknologi Malaysia
3. Universiti Kebangsaan Malaysia
4. Universiti Putra Malaysia
5. Universiti Malaya
6. Universiti Malaysia Perlis
7. Multimedia University
8. Universiti Teknologi Mara
9. Universiti Malaysia Pahang
10. International Islamic University of Malaysia
11. Universiti Utara Malaysia
12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
13. Universiti Tenaga Nasional
14. Universiti Malaysia Sabah
15. Open University Malaysia
16. University of Nottingham Malaysia
17. Universiti Teknologi Petronas
18. Universiti Sains Islam Malaysia
19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
20. Taylor’s University College
21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
22. Universiti Tunku Abdul Rahman
23. Universiti Malaysia Terengganu
24. Universiti Malaysia Sarawak
25. Universiti Tun Abdul Razak
26. Monash University Malaysia
27. Universiti Industri Selangor
28. Wawasan Open University
29. UCSI University
30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
31. Asia Pacific Institute of Information Technology
32. International Medical University
33. Help University College
34. Tunku Abdul Rahman College
35. Al Madinah International University
36. Universiti Kuala Lumpur
37. National Defence University of Malaysia
38. Segi College
39. Universiti Sultan Zainal Abidin
40. Universiti Malaysia Kelantan
41. Limkokwing University of Creative Technology
42. KDU College
43. Selangor International Islamic University College
44. Sunway University College
45. Malaysia Theological Seminary
46. Malaysia University of Science & Technology
47. Olympia College Malaysia
48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
49. Malaysian Institute of Management
50. University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine



Okayy..!! mine number 8..
tOp 8 pOn jadi la.. :D

Ape pOn number tu xmenjanji kan apa2
kalau kita sendiri yang tak de usaha,
malas, blaja nak kene suap je,
betul tak..?
(ketiga3 sifat tu adalah sama, sila jangan keliru)
~cepat angguk,kalau tak ade yang kene sekeh~
p/s: BELAJA RAJIN2..! plus DOA plus TAWAKKAL
^
^
^
KEJAYAAN YANG CEMERLANG
INSYAALLAH.. :)