♥allang2 dah visit tue, sila lah click cni plak hokayyy..♥

Thursday, December 29, 2011

♥SAYANG MEREKA KETAT-KETAT♥

Assalamualaikum LOVE :)
entry kali ni SPECIALuntuk semua
sahabat BR1M yang tercinta !

first of all,
saya nak ucapkan trillion thanks buat
semua yang bersusah payah dan
bertungkus lumus,
menjayakan majlis perpisahan
a.k.a surprise party
yang gilang gemilang tadi..
wiweeett !

macam mana la kan
nak balas budi baik korang semua..
sangat TERARU plus plus..
sayang korang semua !

okayy, meh nak cerita dari awal,
pagi tadi saya terbangun LEWAT :(
padahhal malam nya dah tidur awal..
what to do, dah memang tidur tu sangat nikmat :P haha.
then, pergi kerja dengan muka overslept..
<selamba je>

hari ni, pantang nampak staff,
mula la dengan muka tak malu
cakap : saya dah last day hari ni..
haha :D
bermaaf-maafan segala :)
dah jumpa jugak
dengan bos-bos semua :)
much thanks untuk tunjuk ajar
selama saya bergelar staff LHDN ^^,

KEBETULAN,
ada majlis syura pulak kat ofis..
hehe..memang masyuk la dengan
last day kerja hari ni :)
dapat mamam free,sedap pulak tu !
<alhamdulillah>
yeay ! yeay ! hehe..
tapi xsempat merasa syura :(
sokay2..chill !

before balik, my dear friends
yang superb friendly buat surprise party..
memag surprise sampai nak pengsan 
tergolek bawah kerusi !

siap ada ucapan segala,
hehe..segan+malu+sebak+happy+teruja
ala, macam2 perasaan la ada (--")

dorang sediakan 
pudding and cake,
home made by SHA :)
tQ sha ^___^
nyummylicious..!

kalau boleh nak je makan sorang2,
nyorok kat
bawah meja..hihi :P

and tak lupa the sweetiest baby pink !
sangat comel dan lembut di tangan..seriously !
membuatkan saya berazam
untuk memeluk setiap malam :)

next,
part salam-salam tu yang
tak best nye..
azam di awal pagi tadi memang 
tak kesampaian bila tergugur jugak
air mata suci ni..hehe..
MALU oohh..
tapi dah memang sebak yang
tak dapat di bendung lagi daa..

mula-mula salam tu okayy lagi,
siap boleh gelak guling-guling..
lepas je jumpa ADIK,
zasss ! perasaan sedih tu datang,
yang mengundang air mata 2,3 titis..
aisehh.. :P
(kalau ADIK baca, sila jangan
perasantan pulak ye:P)
hehe..

ye, hati terus bertabah dengan jaya nya,
sampaila bersalam dengan fareha pulak..
uwaaa! 10 titis lagi nahas terkorban..
rileks2..cool aisyah cool..

last, salam dengan Mah..
hehe..tanpa segan silu,
nangis laju-laju..!
yeay akhirnya,
memang tertewas di medan
perang perasaan :(

MALU..!
tapi, biala, tu dah last.. :P
lagipun, saya tecik lagi..
muka je matured tapi hati masih budak tecik :)
lalalalala ^^,

thanks all for today !
hadiah yang soo sweet,
baby pink and jam comel pink :)
plus
dari pagi, sampaila malam dapat mamam free..
suka suka suka !!! 
^_________^

dari nasi ke pudding,
dari pudding ke cake,
dari cake ke pizza hut..
<ALHAMDULILLAH>

esok mamam free lagi..
i loike !
selsema pun boleh hilang lima minit
kalau perut kenyang cenggini sokmo :D

love you guys !
~ha,sha,dayang,k.tie,mah,adik,k.ira,k.sha,
bad,nick,ayah su,mat yie,asrul,yan,
syiela,k.mah,k.na,syahmi,safuan,rudi,aliff,mat,fiza,
k.mita,k.ti,sunee,ang,za,la,ani,iza,k.nabila,
k.umi,k.su,k.zila,k.baby,nor,hasiruddin,
a.ipin,farhan,wafi,
and SEMUA..~
(maaf la, xlist kan satu2,tp dalam hati tetap ingat)

p/s : again, maafkan saya andai
ada melukakan hati samada minda sedar 
ataupun tak :)
chill okay ^^,
do take care and keep in touch my dear :)
~picture will be uploaded soon~

Saturday, December 24, 2011

♥MACAM MALU♥

Assalamualaikum..
my last entry for tonight :)

macam malu bila terbaca balik entry2
yang dah berkurun lama..
ayat entah apa2 je..
bahasa pun..
euuuuwww !
GELI laaaaahh..
nak je delete semua..
haha..
tp, kalau tak de yang dulu,
tak de la yang sekarang kan..

so just let it be.. :)

k tu je..nyte !

p/s: sore throat la pulak,
macam ada tanda nk selsema :(
doakan saya sihat!

Friday, December 23, 2011

♥BOLA♥

Assalamualaikum.

bosan nya...
game malam ni kureng best.
takde mood nak tengok !
(--")

online lagi baguss..
dah tu je..
bye !

p/s : dah lama tak main masak-masak
dengan ma (",)

Sunday, December 11, 2011

♥SAYA DAH DAPAT SURAT CINTA♥

Assalamualaikum..
holaaa LOVE :)

saya sayang korang semua !
saya na cakap yang......
surat cinta saya dah sampai..
ALHAMDULILLAH..
yeayy ! yeaayy ! yeaayy ! 
^______^
hihihihihihi 

HAPPY,
tapi sedih dalam waktu yang sama :(
sebab saya suka kerja yang sekarang..
nanti nak pindah tempat baru,
tak tahu la macam mana :(
jauh dari family pulak tu..
merantau lagi..
huhu..

apa-apa pun, 
ku bersyukur pada mu ya allah :)

p/s: hati sila bertabah !

Friday, December 9, 2011

♥DOAKAN♥

Assalamualaikum dear :)

sila mendoakan saya untuk esok okaayy..
hari yag di tunggu-tunggu
rakyat malaysia.

bye !

Thursday, December 8, 2011

♥TAK TAHU KENAPA HARI NI TERASA SANGAT BOSAN♥

Assalamualaikum love :)
holaaaa..
kenyang nya..baru lepas mamam..
alhamdulillah..

cuaca hari ni sangat best !
serious best..
online sambil dengar lagu,
di tepi sawah hijau yang terbentang luas..
angin petang yang sepoi-sepoi
membelai lembut pipi gebu ku,
dan hatiku turut terbuai bersama kenangan..
ku usap rambut yang mnugurai di terpa angin..
ohhh..sungguh SYOK !
ahaaaaks >____<

SANGAT BEST SUASANA
macam ni..
dari kecik-kecik sampaila sekarang :)
BEST.. !!!
argghh, tak dapat nak di gambarkan dengan
ungkapan BEST melainkan korang
berada di tempat saya sekarang ^______^

dulu waktu merantau, moment macam ni la
yang sangat di rindui :)
sekarang tak lagi..
akan datang belum pasti..
apa yang pasti, 
MENIKMATI moment ni sepuas-puas nya !
yihaaaaaaa >_____<
jauh di sudut hati : 
sangat BERSYUKUR : ALHAMDULILLAH.

mood hari ni rasa nak berjiwang karat lah..
layan perasaan siket memandangkan
hari ni agak bosan..

bukan apa, semenjak kerja ni, 
jarang sangat dapat layan perasaan,
layan ngantuk je ada laa..haha.

k la, nak sambung layan perasaan..
bye love :)

♥YEAYY ! ESOK KERJA !!!!!♥

Assalamualaikum
muslimin muslimat !
hari ni hari JUMAAT :)

saya bercuti..
esok hari SABTU,
saya bekerja..
yeayayayy !!
hahaha

hari ni saya janji dengan kawan-kawan nak
ngedate bersama..
tapi tak boleh :( sedih bangat.
ada masalah yang tak dapat nak
di elak kan (--")
what to do..
maybe next time,
dear friends, IM SOOOO SORRY !
apa yang berlaku di luar jangkaa..
*eceh*

esok mentally kena well prepared..
pasti ramai yang serbu ofis :)
welcome rakyat !
layanan first class akan di beri..
ahaaa :)

k, daaa !
MUCH LOVE ^^,

♥PERANTAU LAGI KAH DIRI INI♥

Assalamualaikum peeps :)
hows your day..?
wish all great :)

grrr..
2 of my friends dah dapat tahu
result interview HUKM :)
alhamdulillah, im happy for them..
best of luck guys !

me..?
not yet receive any offer letter :)
im hoping the best for me..
insyaallah..

kalau dapat kat KL,
perantau lagi lah jawab nya..
possibility untuk dapat kat kL memang high..
sebab kat kelantan nih, berapa kerat sangat lah
hospital nya..
huhu..

macam tak best la merantau !
*eceh ! ayat macam dah comfirm dapat kat KL*

dah-dah, stop dreaming,
but lets praying for the best..

p/s: SANGAT-SANGAT
HAPPY BEKERJA DI TEMPAT SEKARANG..

Sunday, December 4, 2011

♥MENDUNG♥

Assalamualaikum !
hai cinta :)

halamak,
saya sangat2 tertekan sebab tak dapat
nak tengok ombak rindu..
aiseh !
jawab nya tengok dalam youtube jela..

>___________________________<

grrr..tittle yang sangat takde
kena mengena dengan
isi kandungan (--")

p/s: HOPEFULLY esok tak hujan. Amin ! :)

Saturday, December 3, 2011

♥SELAMAT PENGANTIN BARU♥

Assalamualaikum !
holaaa :)

tadi dah pergi kenduri kawan
yesss..memang syiok tengok orang kawin..

tentiba teringat waktu kecik-kecik dulu,
suka sangat main kawin-kawin,
jadi husband and wife,
jadi mak-mak,
main masak-masak,
main doktor-doktor..
(grrr..perlu k kata ganda untuk semua permainan tu)

haha..
BEST pulak bila teringat balik,
dah, back to reality !

i would like to say
CONGRATULATIONS untuk
second time for you both..
semoga bahagia,
berkekalan hingga ke akhir ayat..
AMINNNN
^______________^


p/s: ntah bila la turn saya !
MOOD: gatal >_____<

bye !

Friday, December 2, 2011

♥KENDURI♥

Assalamualaikum !
morning peeps :)

ahaaa..
hari ni ada kenduri khawin :)

waaaahh !
sangat teruja setiap kali nak pergi kenduri
khawin..
best tengok orang khawin.
haha
yela, nak tunggu diri sendiri
lambat lagi, so tengok
orang punya jela

nak sesiap,
jap g dia datang pick me :)
k daaa !
do tc yourself okayy ^____^

Thursday, December 1, 2011

♥SEMOGA SEMUANYA SELAMAT♥

Assalamualaikum  !
ohooooii kengkawan..
today is holiday..
yeahh..

straight to the point,
saya harap sangat-sangat
tak timbul lagi sebarang masalah..
saya nak kerja dengan tenang,
saya nak berjalan dengan selamba,
saya nak berkawan dengan mereka yang
tak ada niat tersembunyi,
saya nak happy dengan kawan-kawan,
saya nak buat apa-apa tanpa perlu jadi perhatian,
saya nak jadi normal..

saya adalah manusia :)
punya perasaan :)
saya juga merasa rimas :)

~sekian~

Saturday, November 26, 2011

♥MAAL HIJRAH 1433H♥

Assalamualaikum !
bismillahirrahmanirrahim..
apa khabar semua..?

alhamdulillah,
masih dipanjangkan usia..
masih dapat merasa nikmat kehidupan,
masih di beri kesempatan untuk berubah..
mudah-mudahan 1433H ni lebih baik
dari tahun-tahun yang sebelumnya..
insyaallah ! 
^____________^

haa..you guys baca doa akhir tahun and 
awal tahun tak tadi..?

rugi siapa yang tak baca taw..
★ bernilainya sesuatu doa
bila hati kita hadir dalam doa tersebut :)

apa-apa pun tanam kan sifat
untuk sentiasa berubah,
berubah dan berubah ke arah kebaikan
aminnnn :)
< pesanan untuk diri sendiri juga >

saya doakan yang terbaik buat kamu semua..
aminn..

ok, pen off ^^,
daa..

Friday, November 25, 2011

♥DUGAAN♥

Assalamualaikum !
holaaaa..
watpe semua..?

uhuuu..rindu sama blog..
selang beberapa hari baru ada mood nak update
aiseh..selalu cenggitu kan..

owh, sila merajinkan diri !!!
ni nak story pasal kerja..
wiweett..hehehe

BEST kot kerja kat sini..
iye..BETOL2 punya..
tak tipu..

cuma yang tak tahan nya
bila pergi and balik kerja bermandi hujan..
DUGAAN betul.. ^___^
tapi tak pe, AISYAH kuat..!
tu semua small matter lah..
< gulp >

seriously kerja office hour 
sangat berbeza dengan kerja shif :)
weekend confirm cuti..
plus minggu ni kebetulan pulak
cuti awal muharram :)
haha..
baru kerja 4 hari, dah cuti 3 hari..
PEACE !

dah,. tu je yang nak story..
korang2 hati2 k,
jaga diri, sekarang cuaca tak
menentu, senang nak jatuh sakit..

bye2.. ! :P 

Tuesday, November 22, 2011

♥DAH START♥

Assalamualaikum !
holaaaa..
yess, already started..
haha..

saya dah keje !
dah keje !
dak keje for second time..
hehehe..
hope kali ni much more better..
oh yeaahh
< INSYAALLAH >

apa-apa pun, allah
tahu apa yang terbaik untuk kita kan :)
peace !

p/s: tolong doakan supaya
hari-hari yang akan datang nanti dah
tak hujan ye awak-awak..
especially waktu pagi and petang..
susah oo nak pergi balik kerja
time-time hujan..
apa-apa pun saya harus BERTABAH !

k daaa..

Sunday, November 20, 2011

♥ALHAMDULILLAH...AKHIRNYA..♥

Assalamualaikum peeps !
holaaaaa ^^,
ohoo..seriously i'm happy..
allah tu maha pemurah and maha mengetahui
bukan..?

awal pagi tadi saya share dengan you guys,
there is nothing special happens to me today..
but then, dapat phone call from LHDN..
esok report duty..
< ALHAMDULILLAH >
20.11.2011

akhirnya..penantian berakhir and terjawab..
sementara dapat kerja lain,
i decided untuk kerja kat sini.. :)
sangat HAPPY !
speechless..uhuuu..

baju untuk first day kerja esok,
dah settle awal2..
excited.hihi :)

please guys,
doakan saya di murahkan rezeki okayy..?
redha je kat mana pun rezeki saya nanti :)

p/s: sangat berpegang dengan kata2 ni :
**kita merancang, allah pun merancang,
tapi perancangan allah jauh lebih baik**

Saturday, November 19, 2011

♥20.11.2011♥

Assalamualaikum !
morning peeps !

ahaaa..
hari ni pagi2 lagi bermood 
nak update blog.

cantik kan tarikh hari ni..
seriously !
20.11.2011
whoaa..
tapi jangan terlampau TAKSUB okayy
there is nothing with this number pun..
cuma some will take this untuk
memorable event..
for me, tak salah.. :)
as long as kita tak taksub.
one more kalau buat apa2 event,
senang nak ingat.. ^^,

tapi, me takde pape pon yang
special..
cuma sekadar tarikh.. 
hihi..
tak amik port pon..

so for you guys yang kawin
or whatsoever,
congratulations !
hope berkekalan ke syurga..
insyaallah :)

p/s: for kak de : congratulations for your engagement
day dear (11.11.11).
grr..agak terlambat..hihi..

k daa !

Friday, November 18, 2011

♥DUA SAAT AJE♥

Assalamualaikum..
hahahaha..
tak sampai 2 saat saya dah ubah
fikiran !

tak mo la update entry aidiladha..
sebab dah lapuk..
peace !

so entry2 akan datang cuma yang merepek
plus meluah perasaan..
okayy..?
yess.. mestila blog saya cakap okaayy..
< IM YOUR BOSS >

p/s; BILA LA GHAMAK NYA NAK
START BLOGWALKING NIH..
hais..slow2..

♥RINDU BLOG♥

Assalamualaikum !
hey guys..
lama nya tak bukak blog sendiri..
ohoo..sangat malas..

kesian BLOG saya..
kegersangan..
ololo..i'm back baby..!
hehe

nanti kita kongsi pasal raya haji..k..?
grr..dah terlambat ey..?
haha..bia la ! :P

sekarang mood tengah bercelaru..
sebab status yang hanging..
ohh ALLAH..


p/s: kalau cakap pasal status, mesti korang
ingat relationship je kan..?
haish ! ce open besar2 minda :D
~peace~

Friday, November 4, 2011

♥MY DINNER + CONVOCATION♥

Assalamualaikum :)
hai2 semua..
huwaaa..
SANGAT LAMBAT MENG-UPDATE
blog untuk hari CONVOCATION yang lepas..
sorry..sorry..sorry..!

Alhamdulillah !
semuanya sah selesai..

HAPPY !
walaupun ada sedikit ketidakpuasan..
tapi syukur :)

OCTOBER 22nd 2011
KONVOKESYEN UiTM ke-75

mine sidang ke-3
tak best sangat sebab petang..
tak sempat SNAP dengan member2 tersayang !
:(  SEDIH  ):

but what to do..tak de rezeki..
we have to accept la kan..
maybe next time.. :)
insyaallah !


see..! 
sangat MERIAH..!!
i truly appreciate all my love
yang datang.. ^^,
walaupun tak dapat snap dengan member2
tapi dapat snap dengan mereka2 yang tersayang !
ALLAH tu sangat adil bukan..
:) im gonna remember this 
PRECIOUS MOMENT
for my entire life :)

< I LOVE YOU GUYS >

a night before this precious moment ever,
i got a dinner.
yups, its my last dinner as UiTM students..
a bit sad, but then enjoy :)

and again, im sooo happy this night,
because its mine..
hehe..

pergi bersama SI DIA
di DE PALMA HOTEL
 :) sooo sweet !
SI DIA able to join me
for the first time n maybe last i guess..
yess..our dream come true ! ^^,

plus penyampaian anugerah dekan for us

< ALHAMDULILLAH >
no other words can replace..
and surely, this is for you mOm :)
I LOVE YOU SOOO MUCH !

this two event are MOST MEMORABLE
and PRECIOUS ever

***thanks for all those yang involve
and memeriahkan lagi suasana :)
especially my FAMILY plus HIM :)
thank you guys !
i really-really-really LOVE you all***

eventhough mereka terpaksa menunggu
lama waktu tunggu convocation session tu selesai
plus perut yang lapa
and the kids already tempered,
tapi still we enjoyed so much...

cant forget my anak-anak sedara said :
CIKSU, TADI KiTaORANG NAMPAK
CIKSU DALAM TV :)
<tone yang sangat excited>
haha..
again, i love all my nieces and nephew :)

after all,
terus bertolak mencari kedai makan
ye, sangat lapar :)
makan ramai2 sangat berkat !


and..
the end :)

**ALHAMDULILLAH..
thank ALLAH for giving me this 
LOVELY + SPORTING family
and giving us chance to gather together :)
and...of course for my two most memorable moment !

Thursday, October 27, 2011

♥INTERVIEW♥

Assalamualaikum !
hai semuaa.. :)
wah..wah..wahh..
lama bangat lah tak update blog ni kan..
seious !
since bertolak untuk interview,
sampai la sekarang..

ok. so sekarang nak pot-pet2 dekat sini
puas2..yeaayy ! :D

interview macam mana..?
alhamdulillah..semua nya lancar :)
allah tu maha kaya,
DIA permudahkan segalanya..
and now, just wait for them to give feedback :)
insyaallah, kalau rezeki saya tak kemana.. :)

haaaa...part ni yang nak story sangat2 nih.. !
know what? train yang saya naik
stucked for 7 hours plus blackout
hurhh (--")
seriously irritating !

DUGAAN sangat lah..
kepala pening tok sah cerita,
badan pon tak selesa,
lenguh baring, bangun jalan2,
dah lenguh jalan2, duduk2,
lenguh duduk..?
uwaaaa..seksa bangat lah..
tapi apa pun,
syukur ALHAMDULILLAH
selamat jugak sampai after 16 hours..
memang happy bangat..

sampai kat rumah dah jam 2 petang..
esok nye, pagi-pagi lagi dah nka bertolak ke KL..
waahhh !
KL-KB macam 5 KM jek bagi saya..
hari ni kat KL, esok kat KB,
lusa KL balik..haha..
TERBAIK !
and this is the first and last time i did..
huhu..enough la..

k daaa!

p/s: KTMB please be informed that
your epress wau sangat buruk !
please change for a new one,
kesian la kat penumpang..
and i dah naik for 3x,
setiap kali tu jugak la ROSAK (--")

Saturday, October 15, 2011

♥FENIN♥

assalamualaikum semuaa ! :)

hai korang-korang..
ape cer hari ni..?
fuhh..fuhh..
semalam study marathon
eceh*
mana tak nya, punya la
susah nak start buka buku..
bila dah berjaya buka ni,
pulun la semalaman..

hari ni, kene review balik..
:)

p/s: lately rasa sangat-sangat tak de mood
nak berFACEBOOKING..(--")
~notification berlambak pon buat tak tau je..

k bye !

Friday, October 14, 2011

♥JUST A QUICK UPDATE♥

Assalamualaikum !
hai semua..
hari ni memang mood : STUDY !

yess..
saya kene buat yang terbaik
aja-aja FIGHTING !!

ahad ni bertolak ke KL
so, KL tunggu saya okeh..
hehe :)

hurm, you guys pray for me ye..
satu je yang saya percaya,
rezeki kita allah dah tetap kan..


p/s: alamak, macam mana nak
continue study nie...
KELANTAN vs TERENGGANU
la pulak..
~layan dulu lah~

bye you all :)
much LOVE

Wednesday, October 12, 2011

♥INVITATION CARD DAH SAMPAI♥

Assalamualaikum..
hai, semua sihat..?

just arrived from kota bharu..
:) penat merempit (:
tangan ni pun dah jadi HITAM.

haha, ni la nasib orang yang belum bekerja..
so..?
sabar dan berusaha ye AISYAH..
yakin yang ALLAH dah tetap kan rezeki
yang terbaik untuk kita..
yeahh.. ! ^^,

~rezeki kat PPUM ke...ok jugak kan~
AMINN..hihi :)

tadi dah settle kan few things.
lesen B2, D dah renew, tp untuk setahun je,
lupa nak cucuk before renew..
tu la padahnya..
hehe..know what..?
lesen tu dah expired since JULY lagi..
kuang..kuang..kuang..
and saya baru renew hari ni
13th OCTOBER..
~terbaik~

tu pun nasib baik la tiba-tiba terasa
nak menggeledah purse..heh..
kalau tak, ada yang kene saman free2..

then,
print out documents yang di perlukan
and beli keperluan hidup
*eceh*

sampai je kat rumah.......
yup ! invitation card for
PRE GRADUATION NIGHT
dah sampai..
yeayy.. yeaayy..yeayy !
hehe..


uit-uit,
blouse pon belum beli lagi.. apa daa.. :P

actually already bought a dress from
online shop, tapi seriously macam tak nak pakai pulak..
tu la padah nya gatal nak beli dress awal-awal..

tp tak membazir,
cuz still boleh pakai walaupun bukan untuk dinner..
and maybe untuk raya qurban nanti kan :D
yeaahh ! GUD GIRL
tak payah beli baju raya lagi daa..

okaayy la, fenat.
nak rehat..
daaaa.. ! MUCH LOVE ! ^^,

Tuesday, October 11, 2011

♥BANYAK NAK DI KONGSI♥

Assalamualaikum..
hai..hai.. semua  :)

actually banyak sangat2 benda yang nak
di kongsi kan dengan you all..
serious banyak.. !
tapi asal bukak je blog,
macam tak ada mood pulak nak update..

hari ni pon paksa rela je update,
kesian kat blog, kerana telah
megabaikan beliau..
hehe..

everything untuk convo dah settle..
ALHAMDULILLAH..
:) allah permudahkan semua urusan (:

cuma terkilan sebab tak dapat nak pergi ambil
 sendiri jubah convo..
kirim kat member je..
know why..?
jimat budjet lah..
hehe.. maklum la tengah kering ni.. (--")

harap2 semua lancar la.. :)
tapi next week walaupun tak dapat nak ambil
jubah, i got something to do..
yes, interview..
this is my second time..
seriously nervous (--")

okayy, rileks aisyah.. !
believe in yourself !
selawat banyak2, n take deep breath
insyaallah berjaya..
aja-aja fighting.. !

you all kena doakan kan jugak k
untuk saya :) 
mudah-mudahan murah rezeki..
and di terima kerja kat sana :)
amin..amin..aminn ya RABB :)

everything untuk interview blom settle lagi..
ayoopp..macam mana ni..?
esok kalau jadi, kena keluar settle kan semua

1) nak g cuci gambar passport or 
kalau snap yang baru terus pun ok jugak..hehe
2) print out resume
3) beli sampul surat
4) beli blouse dinner

dah, tu jela.. :)
tapi bila nak start study ni ye..
halamak..masa makin menghimpit (--")
gO aisyah Go.. !

k bye !
much love :)

Saturday, October 8, 2011

♥PINK PURPLE I FALL IN LOVE WITH YOU♥

Assalamualaikum..
hai semua..
wah..wahh..wahh..
lama nya tak menghapdate
blog kesayangan..

:) okaayy sekarang tengah moOd HAPPY :)
actually tentiba je TER minat
PINK+PURPLE
aw..!
seryess COMEL, SWEET ++++

haaa..
ala, korang tu pon mesti terus 
TERmiat jugak kan lepas baca entry nih..
eleelelelele.. :P

haha..

NANTI WEDDING,
nak tema nih..
TITIK..!
haha :)






see..!
sweett ++++++ kan..?
eleh, nak la tu..nak la tu.. haha

k la bye!

Tuesday, October 4, 2011

♥MAKAN ADALAH HOBI YANG SANGAT KETARA♥

Assalamualaikum..!
morning dear... :)
errr..12noon already..haha

eh..eh..saya bangun pukul 9 okaayy..
niat nak bangun lambat tak menjadi..
my mom dah bukak pintu bilik awal2 lagi..

haha..
dah tutup cerita pasal tu,
hari ni nak cerita pasal makan-makan.
aww..! BEST !

bila dah keje duduk kat rumah je,
mula lah mulut ni tak brenti nak makan.
meh nak kongsi snack and cookies yang saya suka :)

ye..this one memang bessttt
serious guys.. :D
crunchy! 


kalau chocolates..
yang brand dua nih, memang terbaek..
ala, mulut kita suka yang murah-murah je..

hershey punya pon sedaapp..
:D hehe..
tapi kalau orang bangi ferrero rocher..
ngapp..ngapp aja..
p/s: tQ incik mucuk sebab bagi sekotak gajah!

kalau yang pak cik jacobs pulak,
this one yang paling saya minat.. :)
haha, choco lagi..

ni lagi satu..gian jek makan..
kalau pagi-pagi, tak makan nasi
mesti makan bendalah ni semangkuk gajah..

ni time2 kat kolej memang beli je sokmo..
sekarang dah muak oh..

ni memang terbaek..!
hari-hari makan cicah air tea ice


eh..eh..dah la..kalau nak list kan semua,
memang patah jari ni dok bergoogle.
tapi most of my fav is chocolates based!
samala ice cream pun mesti choco :)
seriously peminat tegar chocolates!
haha :)
bye.

♥....DONE....♥

Assalamualaikum..
holaaaa.. :)

hehe..
sekarang mood dah happy,
takde stress2 lagi dah
ALHAMDULILLAH ^^,

tadi dah pergi for how many times
 ke maybank..
haha..macam malu..
tapi buat-buat macam
pakai mask kale hitam kat muka..
kalau boleh nak je pakai spec hitam
tengah2 hujan lebat tuh..
keke..

grrr..
mesti pegawai bank tu cakap saya
ni sangat2 careless kan..
so what..?
kali ni je fisrt and last jumpa..
pasni dah tak..
so apa ada hal..?
hehehe..
~ayat macam brutal la pulak~

so sekarang cuma tunggu
jumlah acc maybank tu bertukar aje..
eceh* 
~macam banyak jek~

hehe..
ok2,
bye2 semua..
~jumla happy bersama2 :)

p/s: next time bila dah dapat cek,
terus masuk kan acc number..! :D

Monday, October 3, 2011

♥JARI JEMARI YANG HAMPIR KEJUNG♥

Assalamualaikum..!
hai lovers!

hari ni pagi-pagi lagi mood nak update blog
membara-bara..
ahaaa.. :D

apa ke hal..?

ni haa..
semalam jari jemari yang
suci murni ni hampir kejung..
~macam dasyat~

mana tak nya, tengok total message
dalam inbox HP = 1506
aiiggooooo..!
sebenarnya bukan baru sedar,
dah lama..cuma buat-buat tak tau..
kalau delete terus karang kesian pulak memory
HP tu, terabai and tak digunakan..
~percaya?~


 so delete lah sesatu..
FUH.... (--")
tu pun masih berbaki 608..
malas oiii..
berapa total yang dah saya delete korang2 
tambah and tolak la sendiri k..

next, tengok friend request kat FB,
wooowww..banyak nye..! 
~kunon HOT~
actually, nak ADD/APPROVE friend tu,
for me bia lah orang tu kita kenal,
ye dookk.?
jangan main hentam aje..
seriously DONT LIKE mereka2
yang dok add sesuka hati je friend..
korang tak tau orang tu ada niat apa kat korang..
euuwww!
~eh..eh..suka hati dorang ah~
yang penting saya tak.. ^^,
~baik kan saya~
hahaHAHA

~bajet cepat maca tu sekali~
HAHAHA

so approve la semua2
yang dikenali secara sengaja or tak
 dengan jaya nya..
tp kadang-kadang tu,
bila mereka2 tak letak gambar sendiri,
macam tak nak add pon ada gak..
sebab tak kenal..
and some of them letak nama HOT-HOT je..
haha.. macam artis..
*ewah*
p/s: yang tak di approve tu, harap maaf ye..
kalau rasa2 macam kita kenal, just PM me okaayy..!
~macam artis la pulokk~

maka dengan itu,
settle lah
pekerjaan saya semalam..!
~boleh hidup dengan tenang~
aw..! bye..!

♥MY LAST DAY♥

Assalamualaikum..
hai.hai.
:) happy..happy (:
okayy? ♥

1st october,
is my last day..

and plan semuanya dah selamat..
alhamdulillah..

apa yang dah selamat..?
hehe..

firstly : boss dah approve kan.....(teeetttt)... and everything
has been settle down smoothly.
2nd : i made a cake for them
3rd : i got the payment already
4th : jalan2 lepas perasaan+shopping at rantau panjang
with him and his siblings ! ♥

♥~alhamdulillah~♥

me on my last day :)
~managing all the medicine stock~

ain
~managing every single documents~

a cake for them with ♥
~chocolates moist cake~

a present from k.nani..
my working-mate ♥
thanks kak nani..
will miss you ! :)

~ALLAH knows which is better for me~
with ♥, aisyah..

Thursday, September 29, 2011

♥MACAM SAYU♥

Assalamualaikum semuaaaaa..

grrrr...
macam sedih laa..
kenapa ey..?
kenapa..?
kenapa..?

~bukan normal ke tu~
ok,
normal..

bye!

p/s: aku tak tau la ape yang aku merepek-repek
nih..kalau buat kerepek ok gak..boleh ngapp!

♥BAHANA SLIPPERY♥

Assalamualaikum!
hai ols..

grr..semalam saya tak update blog eyh..?
ok2..fine.

ni nak story pasal itu hari maaa..
jum ikuti perbualan di bawah
~bajet skema~

DR: aisyah, awak tolong mop kat depan boleh tak..?
ME: ye, boleh je Dr.
KAWAN: xpela, bia ana tolong.
ME: ish, xpe la na, k.sha nak buat
KAWAN: ana buat la k.sha ,xpe..ana buat.
ME: ana..its oke..k.sha buat..betol nih..lagipun
Dr. suruh k.sha kan..
KAWAN: ok.

dengan baik hati nya,
saya pon pergi la amik mop,
baru je mop sedas,
dahhh.. CEBABOOOOO !!!!!
SAKIT TAW TAK..
huhuhuhuks.. :(

sesungguhnya malang tak berbau wangi
kan3..?
hurm..sakit berhari2..hari ni baru rase okey siket..
:) apa pon jum doakan saya,
hope there is no long term complication okay
~ameeenn~

bye!

Tuesday, September 27, 2011

♥DIA CAKAP SAYA NAKAL MACAM TOINK..TOINK♥

Assalamualaikum semua..
alhamdulillah..
panjang lagi umur kita..
♥..peace..♥

grrr..
hari tu kan,
dia cakap.......,
saya nakal sgt.....
~NAKAL MACAM TOINK..TOINK~
hahaha..
macam comels je
ayat tu..
:D

dia tu sape..?
dia la yang berani cakap 
saya macam tu..
haishh..
nasib tak kene gigit ngan saya kan..
bye!
~love you dear! :)


Sunday, September 25, 2011

♥..MACAM KENYANG..♥

Assalamualaikum..!
alhamdulillah..
kenyang..sangat..sangat..
burrpp..

hehe..
makan cococrunch semangkuk
GAJAH..
haha..mana tak kenyang kan..
 ok,
bye.

♥MASAK ASAM TUMIS vs KFC♥

Assalamualaikum..

hey guys..
malam ni saya sangat aktif untuk
menghupdate entry okeh..!

tadi after balik dari jenjalan
plus mamam KFC,
terus sesiap g kerja..
menyebabkan saya 
TAK SEMPAT nak makan..!
my mom dah offer nak siap kan bekal..
akibat kepoyoan diri sendiri,
akhirnya menyebabkan perut
masuk angin..
ceit..
apa lagi, balik je dari keje,
terus NGAPP nasi banyak2..
seryess..!
MASAK ASAM TUMIS tadi terasa
DOUBLE SUPERB BEST
berbanding KFC..
yeaahh!
~bye~


♥HARI YANG SAAAAAAAAANGAT HAPPY♥

Assalamualaikum..!
aw..aw..!
hehehe..
okayy..
tadi kan keluaq dgn my mOm..
HAPPY..!
ooohh..NO...
sila jangan menjeleskan diri kamu2 ye..
haha..
~bajet orang lain jeles~

fine, tadi first2, singgah bank dulu..
hehe.. :D then,
shopping..!
yeay..beli 2 helai baju t-shirt yang comels..
~PINK+GREEN~
plus dapat botol air baru kesayangan
yang CUTE..!
mestila cute, kaler pink tuuuuu..haha
~seryesss happy~

lepas tu, mamam KFC berdua-duaan
yeay..!

lepas tu..balik, sesiap,
g keje..

ok bye!

~kadang-kadang,
rasa macam entry budak darjah 6 yang
over-excited, bila baca balik entry sendiri~
(--")


Friday, September 23, 2011

♥TERSALAH LA PULAK♥

Assalamualaikum..!
hai semua..
just a quick update..

grr..semalam..
saya tersalah shift..
haha.
mati-mati ingat kan
shift petang..
rupa-rupanya shift pagi..
hahaha..
hampeh je kan..
well..what to do..
i pegi jela shift petang
dengan muka selamba nya..
wiwiiitt!
hebat tak..
nasib boss tak marah.. :P
<thanks to one of the staff cuz backup saya semalam>
yeahhh..hihi

k bye!
~to all newst followers, nnt saya follow back okeh..
buat masa skrg tak sempat nk BerBlogwalking
plus follow you all back..
tunggu okeyy~ 

Thursday, September 22, 2011

♥♥OPPPPSSSS♥CINTA♥♥

~Assalamualaikum~


CINTA BUKAN MENGAJAR 
KITA LEMAH,

TETAPI MEMBANGKITKAN
KEKUATAN

CINTA BUKAN MENGAJAR
KITA MENGHINAKAN DIRI,

TETAPI MENGHEMBUSKAN
SEMANGAT

<HAMKA>


so, do love our ALLAH,
family, friends, 
n those who ♥ us

with ♥ : ~aisyah~

♥♥LISTING♥♥

Assalamualaikum!
okaayy..
lately,
my mind keep on
thinking about 
ONE OF MY PRECIOUS DAY
soon..
know what?
of course lah
MY GRADUATION DAY..
yeahh..!

sangat tak sabarr nak tunggu.. ^^,
tapi..jari pon sangat ligat list kan
duit yang akan keluar..
bhahahaahHAHA

1. DINNER : RM50
2. CONVOCATION : RM115
3. DRESS+SHAWL FOR DINNER : RM ?
4. DRESS+SHAWL FOR CONVO : RM ?
5. SHOES : RM ?
6. PENALTY : RM 8


~okayy~
ada sesape nak sponsor..? 

eceh* list kemain lagi
last2 pakai yang dah ada je..
(--")
tak de masa lah,
plus kat cni mana ada tempat syok
nak sopimm..
(--")

k bye!

♥MACAM PENAT♥

Assalamualaikum..
ahaaa...
semalam tak buat entry, so malam nih,
siap la kau
blogybie..
nak belasah entry banyak2..!
bia termuntah korang-korang
nak baca..
haha..
~bajet rajin~

semalam macam yang dijanjikan,
memang double shift!
<14 HOURS>
so..apa lagi,
balik tu memang....
ceboooonngg!!!
bergegar katil..haha..
mane tak nye,
esok nye(hari ni)
keje shift pagi..

waktu ni jela yang
terasa SANGAT-SANGAT
NIKMAT NYE
TIDURRRR..
aww..!

Tuesday, September 20, 2011

♥14 HOURS WORKING♥

Assalamualaikum..
:) yeay! baru bangun tidur (:

hari ni nye aktiviti
memang ntah pape jer..
balik keje,
have a short chat with my mom,
mamam together,
then online,
tidur..
~kroooiihh..krooiihh~
bangun, mandi, online, makan
rendang daging yang 
SUPERB best, original from
my mOm..!!!
aw..(^^,)

ok, macam ape je 
kan aktiviti hari ni.. (--")
xde life langsung..
part best = rendang daging tu jela..

ESOK..??
laaaaagi xde life..
esok kena ganti one of the staff
yang tengah bercuti..
so i have to work DOUBLE SHIFT..
seryesss..!
total hours = 14 HOURS
from 8am-10pm
whooaaa..
means bukak mata pagi2, 
kat tempat kerja,
balik dah lewat malam tutup mata 
la pulak..
~ok, xde masa untuk diri sendiri~

fine, pape pon..
i have to be strong!
and sehari je pon double shift..
everything will be okay aisyah.. :)
bye!