♥allang2 dah visit tue, sila lah click cni plak hokayyy..♥

Sunday, July 31, 2011

♥MARHABAN YA RAMADHAN♥

Assalamualaikum..
MARHABAN YA RAMADHAN..

~alhamdulillah~
macam tak percaya je,
sekejap je dah SETAHUN...

okaayy..
entry kali ni,
saya nak share dengan you guys,
ilmu yang cetek nih..
beberapa hari lepas saya ada 
mendengar ceramah agama..

and ustaz tu cakap:
amalan RASULullah s.w.t sewaktu bulan ramadhan ni

ada 4 perkara:
1. memperbanyak kan ISTIGHFAR
2. memperbanyak kan :
LA ILA HA ILLAH
3. memohon di masuk kan ke syurga
4. memohon dijauhkan api neraka..

ustaz tu cakap :
rasulullah pernah bersabda :
rugi la sesiapa yang tak memohon selain daripada
 dijauhkan api neraka 
baginya and di masuk kan ke syurga..

So, SELAMAT BERAMAL ye kawan2..
~banyak kan membaca AL-QURAN
and memohon keampunan oke~
:) sayang you all :) 

semoga kita betul2 memanfaatkan sepenuhnye
bulan yang penuh keberkatan ni. ^^,
~INSYAALLAH~

pst: kalau biasa korang dok dengar
lagu rock ke hape ke..cubalah tukar kan kepada zikir plak ye..
insyaalllah..
~saling mengingati~

2 comments:

  1. moga kita dapat memanfaat kan ramadhan kali ni sepenuhnya...:)

    ReplyDelete